במחקר שפורסם בכתב העת International Journal of Rheumatic Diseases'', מטרת החוקרים הייתה להעריך את היעילות והבטיחות של אופדסיטיניב (רינבוק), בשילוב עם תרופות משנות-מחלה סינתטיות שגרתיות למחלות ראומטיות (csDMARDs: conventional synthetic disease-modifying antirheumatic drugs). הטיפול נבדק בקרב חולי דלקת מפרקים שגרונית (RA: rheumatoid arthritis) פעילה מסין, ברזיל ודרום קוריאה, אשר לא הגיבו באופן מספק ל-csDMARDs.
עוד בעניין דומה
לצורך כך, החוקרים הקצו באופן אקראי (1:1) מטופלים תחת טיפול קבוע עם csDMARDs, להם ניתן מינון חד-יומי של 15 מיליגרם אופדסיטיניב, או טיפול תואם עם אינבו, למשך 12 שבועות של טיפול כפול-סמיות. הנקודה הסופית הראשונית של המחקר הייתה שיעור המטופלים המשיגים ≥ 20% שיפור במחלתם לפי קריטריון ה-American College of Rheumatologyי(ACR20) בשבוע 12.
338 מטופלים בסך הכל קיבלו טיפול באופן אקראי, כאשר 310 מתוכם (91.7%) השלימו את התקופה כפולת-הסמיות. המחקר הגיע לנקודה הסופית הראשונית של ACR20 בשבוע 12 לטיפול עם 15 מיליגרם אופדסיטיניב לעומת אינבו (71.6% לעומת 31.4%, P < .001). ההבדל בטיפול נצפה כבר בשבוע הראשון. בנוסף לכך, הטיפול עם אופדסיטיניב 15 מיליגרם לעומת אינבו הגיע גם לנקודות הסופיות השניוניות, כולל תגובות משמעותיות יותר כגון ACR50, ACR70 (≥50%/70% שיפור בקריטריון ה-ACR) ו-Disease Activity Score ב-28 מפרקים באמצעות C-reactive protein < 2.6. שיעור הזיהומים החמורים (2.4% לעומת 0.6%) ושלבקת חוגרת (1.8% לעומת 0.6%) היה גבוה יותר תחת הטיפול עם אופדסיטיניב 15 מיליגרם לעומת אינבו. בקבוצת הטיפול דווח על מקרה אחד של פקקת ורידים (venous thromboembolism).
החוקרים מסכמים כי חולי דלקת מפרקים שגרונית פעילה, בדרגה מתונה עד חמורה, הראו שיפור קליני ותפקודי תחת טיפול משולב של 15 מיליגרם אופדסיטיניב ו-csDMARDs. הטיפול, אשר נערך על מטופלים מסין, ברזיל ודרום קוריאה, למשך 12 שבועות, הראה פרופיל בטיחות מספק.
מקור: