דלקת פרקים שגרונית (RA) הינה מחלה סיסטמית אוטואימונית המאופיינת במעורבות מפרקים, עם התקדמות לסחוסים והשמדת העצם. גורמים גנטיים וסביבתיים קובעים את המועדות לחלות ב-RA.
עוד בעניין דומה
בשנים האחרונות נעשו מספר הולך ועולה של עבודות הגורסות כי לדיאטה תפקיד מרכזי בסיכון למחלה והתקדמותה. מספר נוטריינטים כגון חומצות שומן בלתי רוויות, מציגות תכונות אנטי דלקתיות ואנטי אוקסידנטיות, ובכך הן בעצם מתפקדות כגורם מגן מפני התפתחות RA ואילו נוטריינטים כמו בשר אדום ומלח הם בעלי השפעה מזיקה.
שינויים במיקרוביום המעי והשינויים בהרכב הגוף הינן מנגנון בלתי ישיר המציג כיצד דיאטה משפיעה על התחלת RA והתקדמותה. השפעות מגנות אפשריות של דפוסי תזונה מסוימים ותוספי תזונה, כמו דיאטה ים תיכונית, ויטמין D ופרוביוטיקה, עשויים להוות טיפול נלווה עתידי אפשרי לטיפול הסטנדרטי ב-RA. לכן, יש לעודד אורח חיים בריא ותזונה בריאה בחולי RA.
מקור: